Centre de Maitrise du Volant

Autorijden wordt iedere dag lastiger en brengt steeds meer risico's met zich mee, als gevolg van het steeds toenemende verkeer, de staat van het wegennet, een gebrek aan ervaring van sommige automobilisten…

""LAAT UW VEILIGHEID NIET MEER AAN HET TOEVAL OVER, MAAR LEER TE ANTICIPEREN OP HET ONVERWACHTE. NEEM ZELF HET STUUR IN HANDEN EN LEER DE LIMIETEN VAN UW WAGEN KENNEN. "

Een juiste reflex kan heel wat ongevallen vermijden, ongeacht het type wagen of het gebruik dat u ervan maakt. Breng ons een bezoek en leer in enkele uren tijd hoe u als bestuurder in kritische situaties het hoofd koel houdt.

Onze opleidingen

Wij bieden een scala aan cursussen voor perfectioneer uw rijgedrag beheersen.


DEFENSIEF RIJDEN

Een klassieker van het 'Rijvaardigheidscentrum Visé' is de opleiding DEFENSIEF RIJDEN, die iedere bestuurder leert om bij een eventuele slip of in andere kritische situaties het hoofd koel te houden. Deze opleiding focust voornamelijk op de kijktechniek en omvat behalve een theoretisch gedeelte een hele reeks praktische oefeningen om obstakels te vermijden en een noodstop uit te voeren op verschillende soorten ondergrond.

« De juiste reflex aanleren is onaangename verrassingen vermijden! »

Training erkend door veel verzekeringsmaatschappijen.

 • Duur: een halve dag. 1 uur theorie en 2 uur praktijk(3 personen per wagen plus een instructeur).
 • Prijs: 150€ /pers. incl. btw
 • Tijdens de week of in het weekend, steeds na afspraak.

FEELING

In deze opleiding maakt u in alle veiligheid kennis met een sportief rijgedrag, op een aangepast terrein en steeds onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Tijdens uw eerste opleiding (DEFENSIEF RIJDEN) leerde u gepast te reageren op een onverwachte slip. In de opleiding FEELING leert u die slip zelf uit te lokken en ontdekt u hoe plezierig het is om al glijdend door een bocht te gaan.

 • Duur: een halve dag. 30 min. theorie en 2.30 u. praktijk(3 personen per wagen plus een instructeur).
 • Prijs: 180€ /pers. incl. btw
 • Tijdens de week of in het weekend, steeds na afspraak.

MASTER

Een boeiende opleiding van een volledige dag, bestaande uit de opleiding DEFENSIEF RIJDEN, een lunch en in de namiddag de opleiding FEELING. Tijdens deze opleiding wordt veiligheid gecombineerd met rijplezier: een schitterend geschenk voor echte autoliefhebbers!

 • Prijs: 320€ /pers. incl. btw

ABONNEMENT

Voor de liefhebbers van 'slippertjes' bestaat de mogelijkheid om op regelmatige basis de 'feeling' uit de opleiding MASTER op te frissen.

Een echte training voertuigbeheersing.

P.S.: Ons ABONNEMENT is een opleiding die een groeiend succes kent, in het bijzonder bij de liefhebbers van sportief rijden. Zij vinden bij ons de mogelijkheid om in alle veiligheid plezier te beleven achter het stuur.

 • Prijs: 400€ /8 sessies
 • De sessies kunnen georganiseerd worden met de wagens van het centrum of met uw eigen wagen.

ECODRIVING

U wilt door middel van een gepaste rijstijl zowel uw brandstofbudget onder controle houden als het milieu sparen? Dan bieden wij een 'verbluffende' opleiding aan, die zich zal vertalen in een gevoelige verlaging van uw brandstofverbruik: vaak noteren we nadien een daling van het verbruik met 20 tot 25%, en dat bij eenzelfde, soms zelfs hogere, gemiddelde snelheid!

 • Duur: een halve dag. 1.30 u. theorie, 2 uur praktijk.
 • Prijs: 150€ /pers. incl. btw
Wij aanvaarden Eco-cheques!

ONDERNEMINGEN

Voor uw goede klanten of uw personeel is de opleiding DEFENSIEF RIJDEN een ideale manier om ontspanning en veiligheid te combineren met sociale contacten.

Van 3 tot 15 deelnemers per halve dag.

PS: Voor grotere groepen stellen we programma's op maat voor, met bijkomende activiteiten.

Voor of na de opleiding kan eveneens een vergaderruimte ter beschikking gesteld worden.

 • Prijs: op aanvraag

RACELICENTIE

Ons opleidingscentrum is door verschillende motorsportinstanties erkend voor het afleveren van een racelicentie. Onze gespecialiseerde instructeurs-piloten geven u tijdens deze opleiding tal van nuttige tips in alle motorsportdisciplines.

Gastenboek

De opleiding viel heel erg in de smaak!
Space Applications Services dankt u van harte voor deze bijzonder mooie, ludieke interessante dag die u voor ons organiseerde. Uw medewerkers zijn zeer vriendelijk en efficiënt. Wij kunnen alleen maar positief zijn over uw organisatie.
Afgelopen zondag volgde ik bij u de training en ik wil graag het hele team bedanken voor hun vriendelijkheid en hun geduld. Het was echt super!
Hartelijk dank voor de prachtige dag die we zaterdag bij u beleefden. Bedankt voor uw hartelijke ontvangst, uw vriendelijke instructeurs en voor uw nuttige tips. Nog eens bedankt aan meneer Ménage voor de rondjes met een Golf over het circuit aan het einde van de training. Alleen jammer dat we geen foto's genomen hebben, maar dat zullen we hopelijk een volgende keer wel kunnen goedmaken.

Ons team

Philippe MÉNAGE en zijn team van ervaren instructeurs bieden u de kans om zelf te ontdekken hoe u in kritische situaties uw wagen meester blijft. Of u nu een jonge of een ervaren bestuurder bent, u zult snel de gepaste reflex aanleren. De manoeuvres zijn eenvoudig en voor iedereen haalbaar, mits een degelijke opleiding en een minimum aan training. Dat is precies wat wij u in ons centrum aanbieden. Een stevige troef voor uw veiligheid in het verkeer.

Philippe MénageGérant
Vincent RadermeckerMoniteur
Bruno Beulen‏Moniteur
Benoît GalandMoniteur
Pierre-Yves RosouxMoniteur
Luigi CartaMoniteur
Philippe Brasseu‏rMoniteur
Philippe Cornélis‏Moniteur
Emmanuel Otten‏‏Moniteur
Jonathan Henry de FrahanMoniteur
Frederic Op De BeeckMoniteur

Fotogalerij

Cadeaubon

Kerstmis? Valentijn? Verjaardag?
Wilt u iemand een rijopleiding cadeau doen? Wij kunnen u per post en mail een cadeaubon bezorgen.

Contactgegevens

Centre de Maitrise du Volant
Industriezone (ZI) Hermalle/Haccourt
1, Rue Voie de Liège / 4681 Hermalle s/Argenteau
Open op zondag!

Maatschappelijke zetel:
Allée de l'Europe, 38 - 4600 Visé

Contact (secretariaat en inschrijvingen):
Email: info@cmvolant.be
Tél: +32 (0)4 374 24 54
Van maandag tot vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur / Zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur

Ligging

Partenaires